image

BINNENKORT TE KOOP 200 appartementen
Rotterdam zuid

60M² - 150M² GBO VANAFPRIJS €375.000 v.o.n.

HET PROJECT The v-tower

The V-Tower wordt een statige verschijning van maar liefst 65m hoog. Het project wordt ontwikkeld door Zorg Vastgoed Management BV op de percelen van Trouw BV aan de Piekstraat 61-67 te Rotterdam.

De transformatie en herontwikkeling van de karakteristieke industriële bestaande bouw zal samen met de markante nieuwbouw dienen als aanjager voor verdere sociaaleconomische en culturele ontwikkelingen aan de Piekstraat. Het plan wordt een nieuwe multifunctionele ontmoetingsplaats aan het water met adembenemend terrassen waar genoten kan worden van de avondzon.

The V-Tower krijgt een unieke beeldkwaliteit met een industrieel karakter. In de toren worden onder andere de volgende functies gerealiseerd:

  • Maatschappelijke voorzieningen en/of commerciële (bedrijfs-)ruimten; 
  • Horecagelegenheid. 
  • Parkeergarage. 
  • Koopappartementen. 
  • Huurappartementen.

Foto

Concept artist impression

Foto Foto Foto

‘’een stoer industrieel gebied in Rotterdam-Zuid’’

image

een nieuwe multifunctionele ontmoetingsplaats aan het water

DE PIEKSTRAATLocatie

De Piekstraat ligt op het schiereiland van Feijenoord, een karakteristiek industriële omgeving in Rotterdam-Zuid.

De Piekstraat gaat de komende jaren transformeren naar een multifunctioneel gebied met een mix van onder andere wonen, werken en leisure. De locatie wordt omringd door water met een sensationeel panorama over Rotterdam. Een plek met een enorme potentie. De Piekstraat ligt centraal in de stad en in de directe nabijheid van Katendrecht waar u kunt genieten van de vele restaurants en terrassen. Daarnaast is Kralingen uitstekend bereikbaar met de veerpont welke direct aanmeert bij de Piekstraat.

De ring van Rotterdam ligt op 10 minuten. Het trein- en metrostation Rotterdam-Zuid is uitstekend bereikbaar en is slechts 5 minuten lopen. Rotterdam Centraal bereikt u binnen 10 minuten. Op loopafstand van De Piekstraat wordt Feyenoord City gebouwd. Hier zullen onder andere winkels, restaurants en een bioscoop een enorme incentive geven aan de Piekstraat.

FEIJENOORDHISTORIE

Het Noordelijke deel van Feijenoord is de plaats waar aan het einde van de negentiende eeuw de eerste havens op de zuidelijke Maasoever werden uitgegraven. De onstuimig uitdijende haven had ruimte nodig die op de noordelijke oever nauwelijks meer te vinden was. Hierdoor is ook de persoonshaven ontstaan aan de achterzijde van het project.

In 1909 verhuisde de firma Kuypers naar de Persoonshaven. Naar het ontwerp van architect A. Maarleveld werd een ketelmakerij en een machinefabriek gebouwd. In dit gebouw is momenteel de firma Trouw BV gevestigd. Trouw BV is de meest gespecialiseerde verwerkingsfabriek van boekweitproducten (glutenvrij) in Europa. Op de locatie van Trouw BV wordt het nieuwbouwplan ontwikkeld.

De industriële gevels worden in de Piekstraat zoveel als mogelijk behouden bij de planontwikkeling. Op deze manier blijft de maritieme historie bewaard voor de stad Rotterdam en toegankelijker voor een breder publiek.

Foto

PROGNOSEPlanning

Foto

INTERESSEHeEFT U belangstelling in THE V-TOWER?

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u contact opnemen met onze Rotterdamse makelaars:

image